Soms is het wrang om te moeten constateren dat Cortdaed op dit moment een van de snelst groeiende organisaties is binnen ons vakgebied.
Het hoofdkantoor van Cortdaed is gevestigd in Zeewolde. Naast het hoofdkantoor hebben wij een tweetal permanent bemande vestigingen in Rotterdam en Dordrecht.
Daarnaast beschikt Cortdaed over een landelijk werkende buitendienst die opereren vanuit onze Regus-steunvestigingen. U kunt een afspraak maken om een van onze vestigingen te bezoeken, maar uiteraard komt onze buitendienst ook graag bij u thuis om de problematiek in de privacy van uw eigen woning te bespreken. Het spreekt voor zich dat onze consultants in auto’s rijden zonder reclame aanduiding of enige andere verwijzing richting Cortdaed.
Naast onze buitendienst, bestaat ons team uit KIWA gecertificeerde case-managers. Indien u kiest om cliënt te worden bij Cortdaed krijgt u dus een vaste case-manager toegewezen. Deze case-managers kunnen vervolgens gebruikmaken van de expertise van onze interne specialisten op fiscaal, juridisch en financieel gebied.
Naast al deze interne kennis werkt Cortdaed prettig samen met een aantal gerenommeerde accountantskantoren, advocatenkantoren en bewindvoerders. Maar ook menig maatschappelijk organisatie weet ons inmiddels te vinden.
Wanneer u heeft getoetst of u in aanmerking komt voor de WSNP dan dient u de volgende stappen te doorlopen:
• U neemt telefonisch contact op met de sociale dienst van uw gemeente. Meestal vindt u de contactgegevens hiervoor op de website van uw gemeente. Leg uw situatie uit en geef aan dat u hulp nodig heeft om uw financiën weer op orde te krijgen.
• U zult waarschijnlijk worden uitgenodigd voor een gesprek met een (aangestelde) schuldhulpverlener van de gemeente. Deze zal u vragen zoveel mogelijk gegevens en documenten mee te nemen naar het eerste gesprek.
• Op basis van de door u aangeleverde informatie zal de schuldhulpverlener van de gemeente eerst beoordelen of u in aanmerking komt voor een officieel traject.
• Wanneer u bijvoorbeeld geen vaste woon- of verblijfplaats hebt, geen inkomen heeft, ondernemer of ZZP’er bent, of wanneer u nog in het bezit bent van een koopwoning, dan is de kans tot toelating minimaal. Meer informatie over wat u moet doen wanneer u niet wordt toegelaten tot de gemeentelijke schuldhulpverlening vindt u hier.
• Wanneer de gemeentelijke schuldhulpverlener uw situatie positief heeft beoordeeld zult u worden toegelaten tot het minnelijke schuldhulptraject van uw gemeente.
• Binnen het minnelijke schuldhulptraject zal de schuldhulpverlener trachten om buiten de wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP) tot overeenstemming te komen tot een afbetaalplan om zo uw schulden af te lossen. Wanneer dit lukt blijft u dus formeel uit de WSNP. De realiteit is echter dat het gemeenten aan de capaciteiten ontbreekt om dit traject tot een positief einde te brengen. Dit is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de samenstelling en hoogte van uw schuldenlast en uiteraard de inzet van uw gemeentelijke schuldhulpverlener. Het is de ervaring van Cortdaed dat bij een groot aantal gemeenten dit minnelijke traject is verworden tot een tijdrovende formaliteit.