Omgaan met geld

Veel mensen staan aan het eind van de maand stomverbaasd naar hun banksaldo te kijken. Geen idee hebben ze, waar al dat geld bleef.
“Ik houd altijd een stukje maand over aan het eind van mijn salaris”.
Wie heeft precies in het hoofd wat het totaal van de vaste lasten van zijn huishouden is? Wie heeft een strikt budget voor zaken als levensmiddelen, uitgaan, cadeautjes en verjaardagen, auto- en vervoerskosten etc. én houdt zich er ook strikt aan? Wie houdt een kasboek bij? Heeft u alles netjes geadministreerd, in mappen opgeborgen?

Natuurlijk zijn er mensen die zeer gedisciplineerd met hun geld omgaan. Er is een hele massa mensen die dat doen. En die hebben dan ook bijna nooit problemen.
De oplossing van financiële problemen begint met alles in kaart te brengen. Dus: de administratie op orde brengen. De inkomsten en de uitgaven helemaal uitvlooien en naast elkaar zetten.
Dan gaan we kijken hoe we die vaste lasten naar omlaag kunnen brengen. Kunnen er dingen opgezegd worden, zoals abonnementen? Kunnen we zaken als TV, energie of internet oversluiten naar een goedkopere leverancier? Cortdaed kan u daarbij helpen. Voor mensen die dat willen heeft Cortdaed een Workshop Budgetteren.