Budgetcoach

Cortdaed is zich er van bewust dat het woord budgetcoach vaak een wat betuttelend gevoel oproept. Maar kijk er eens zo naar:
Vaak is (een deel) van de schuld ontstaan door zelfgemaakte fouten. Dit klinkt misschien hard, maar het is wel de realiteit. We leven nu eenmaal in een consumptieve wereld en of we het nu leuk vinden of niet, ook zelf zijn we er onderdeel en misschien zelfs slachtoffer van.
Budgetcoaching is dan ook met name bedoeld om te leren een budget te beheren. Vooral het bewust zijn van de eigen financiële situatie is belangrijk. Wat kan ik betalen en vooral wanneer kan ik ’t betalen?
Het maken van bewuste keuzes is wellicht het belangrijkste onderdeel van dit proces.

Daarnaast is budgetcoaching vaak een vereiste binnen schuldbemiddeling om schuldeisers te bewegen mee te werken aan een oplossing. Budgetcoaching stelt Cortdaed in staat, om namens u bepaalde garanties te verstrekken die voor schuldenaren essentieel zijn in het schuldbemiddelingsproces. Cortdaed geeft schuldeisers middels budgetbeheer immers de garantie, dat er betaalt wordt volgens afspraak, terwijl de schuldeisers vaak hun vertrouwen hebben verloren in de schuldenaar zelf.

Binnen budgetcoaching kijkt Cortdaed ook veel verder dan slechts het beheer van de uitgaven. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld ook bij belastingzaken, toeslagen, subsidies en een inventarisatie van pensioenvoorzieningen. Op deze manier zorgen we dat de bestaande problematiek is opgelost maar dat dit ook in de toekomst zo blijft.